Latvijas Arheologu biedrība atbalsta Ukrainu un pauž solidaritāti cīņā par neatkarību

Strādnieki pārvieto Iconostāzu Andreja Šeptskera Nacionālajā muzejā kā daļu no drošības sagatavošanās darbiem uzbrukuma gadījumā Ukrainas rietumu pilsētā Lāvā, piektdien, 2022. gada 4. martā. Muzeja durvis ir slēgtas kopš 24. februāra, kad sākās Krievijas karš pret Ukrainu. (AP Photo/Bernat Armangue)

Vairāk:
https://economictimes.indiatimes.com//news/international/world-news/at-ukraines-largest-art-museum-a-race-to-protect-heritage/articleshow/90029985.cms?utm_source=contentofinterest&utm_medium=text&utm_campaign=cppst

Latvijas Arheologu biedrība (LAB), kas apvieno Latvijas praktizējošos arheologus un arheoloģijas interesentus, nosoda Krievijas uzbrukumu Ukrainai. LAB ir pret agresiju un tās radītajiem draudiem cilvēkiem un kultūras mantojumam.

Šobrīd Ukraiņu kolēģi riskē ar savu dzīvību, lai pasargātu kultūras un arheoloģijas mantojumu no iebrūkošas armijas un artilētijas lādiņiem. Iebrukums neatkarīgā valstī ir drauds jebkurai Eiropas valstij un jebkurš militārs konflikts nes neatgriezeniskus zaudējumus  – zaudētas dzīvības, iznīcinātas cilvēku dzīves, mājas, kultūras pieminekļus un unikālas senlietas. Tādēļ ceram uz visu valstu vienotību uz iedzīvotāju vienotību, atbalstam Ukrainu šajā grūtajā brīdī.

Domās esam ar katru Ukrainas arheologu, kultūras mantojuma profesionāli, un Ukrainas iedzīvotāju.



2022Alise Gunnarssone