Iespējams iepazīties ar Valmieras pils arheoloģiskās izpētes rezultātiem

Autors: Valmieras Ziņas

Foto autors: Valmieras pilsētas pašvaldība

Foto autors: Valmieras pilsētas pašvaldība

2018.gada vasaras vidū Valmieras pils ZR (ziemeļrietumu) korpusa aizgruvušajā pagrabtelpā notika arheoloģiskā izpēte, kas saistīta ar plānoto Valmieras pils kultūrvides centra būvniecību. Arheoloģiskās izpētes laikā atrastās vēstures liecības tika nogādātas Latvijas Universitātes Latvijas vēstures institūtā, kur veikta to pirmapstrāde un izpēte, kā rezultātā sagatavots konspektīvs ziņojums par arheoloģisko izrakumu rezultātiem un detalizēts veikto darbu pārskats, portālam “Valmieras Ziņas” pavēstīja Valmieras pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Liene Zālīte.

Ar pārskatu par 2018.gadā veiktajiem arheoloģiskajiem izrakumiem un to rezultātā iegūtajām vēstures liecībām Valmieras pilī iespējams iepazīties ikvienam interesentam. Pārskats pieejams šeit.

Arheoloģiskās izpētes laikā atrastās kultūrvēsturiskās liecības, pēc pārskata izveidošanas, 2019. gada janvārī nodotas pastāvīgā glabāšanā Valmieras muzejam. Daļa no 194 senlietām jau šogad tiks restaurētas, lai 2020. gadā iekļautu Valmieras pils kultūrvides centra ekspozīcijā.

Lasīt tālāk…

 
 
 
2019Alise Gunnarssone