Gada vēsturniece - Elīna Guščika

Balvu “Gada vēsturnieks Latvijā 2017” ir ieguvusi Latvijas Universitātes (LU) Latvijas Vēstures institūta Arheoloģijas nodaļas zinātniskā asistente un LU Vēstures un filozofijas fakultātes lektore un Latvijas Arheologu biedrības dalībniece Elīna Guščika, informē Vēstures izpētes un popularizēšanas biedrība. Balvas ieguvēja tika noskaidrota sabiedriskā aptaujā, kuru biedrība organizē jau septīto gadu. “Pagājušajā gadā vēstures zinātnē ir bijuši vairāki nozīmīgi notikumi, monogrāfijas, tomēr prieks, ka vairākumam aptaujas dalībnieku ir bijusi svarīga tieši arheoloģija, kas pēdējos gados ir palikusi citu vēstures virzienu ēnā,” norāda biedrības priekšsēdētājs Andris Tihomirovs. Aptaujas dalībnieku paustie viedokļi apliecina, cik liela nozīme ir pasniedzēja personībai un degsmei, kas pētniecības darbam piesaista jaunos studentus, tehnoloģijas.

vesturniece

“Elīnas lielais gribasspēks un neatlaidība, augstā darba kvalitāte, iespējams, ir mūsu nākotnes arheoloģijas cerība,” uzskata kāds no aptaujas dalībniekiem. Citi izceļ pētnieces ieguldījumu, strādājot pie Grobiņas arheoloģiskā kompleksa iekļaušanas UNESCO Pasaules mantojumu sarakstā.

Aptaujas un balvas “Gada vēsturnieks Latvijā” mērķis ir popularizēt vēsturi un pievērst sabiedrības uzmanību vēsturnieku devumam iepriekšējā gadā.

Par balvas saņēmēju 2016. gadā tika izvēlēts asociētais profesors Jānis Taurēns, 2015. gadā profesors Harijs Tumans, 2014. gadā Dr.hist. Gustavs Strenga, 2013. gadā profesors Aivars Stranga, 2012. gadā profesors Ēriks Jēkabsons. Par gada vēsturnieku Latvijā 2011. gadā kļuva Dr. hist. Kaspars Zellis.

@ https://www.lu.lv/zinas/t/53119/